kunststof-kozijnen-waarom

Waarom neemt iedereen ineens kunststof kozijnen?

Posted by

Tegenwoordig zie je het overal; kunststof kozijnen. Het lijkt wel alsof iedereen plots in trance is van het kunststof, maar waar komt dit ineens vandaan? En is het het waard om je geliefde houten kozijnen te vervangen voor kunststof kozijnen? In dit artikel lees je waarom iedereen zo’n fan is van kunststof kozijnen.

Weersbestendig

Als je houten kozijnen hebt dan weet je dat houten kozijnen veel onderhoud nodig hebben. Al helemaal door het natte weer in Nederland komen rottende kozijnen vaak voor en dat doet natuurlijk af aan hoe jouw huis eruitziet. Alleen dat is voor sommige mensen al genoeg reden om hun kozijnen te vervangen. Wat ook enorm meehelpt, is de isolerende werking van kunststof kozijnen. In tegenstelling tot natuurlijke materialen, krimpen de kunststof kozijnen niet en ze zetten ook niet uit, waardoor ze perfect aangemeten op hun plek blijven zitten en toch geen kans krijgt om jouw huis binnen te komen.

Goede investering

Een ander voordeel aan kunststof kozijnen is het feit dat ze een verwachte levensduur van minimaal 30 jaar hebben. Dat betekent dus dat je er, mits ze goed geplaatst zijn, 30 jaar lang geen omkijken naar hebt en verzekerd bent van een strak en goed geïsoleerd huis. Daarnaast draagt dit ook bij aan de waarde van jouw huis. Mocht jij ergens in de komende jaren van plan zijn om te verhuizen, dan ben je ervan verzekerd dat mensen niet zakken in hun prijs, doordat ze geld moeten overhouden om de kozijnen nog te vervangen. Tegenwoordig worden bij eigenlijk alle nieuwbouwwoningen standaard kunststof kozijnen geplaatst, zorg dus dat je meebeweegt met de rest van de huizenmarkt.

Onderhoudsarm

Nog een reden waarom kunststof kozijnen een fijne investering zijn, is het feit dat je er bijna geen werk aan hebt. Behalve af en toe een doekje er overheen, hoef je er verder niet zoveel aan te doen. Kunststof kozijnen hoef je niet over te schilderen, omdat ze hun kleur behouden en er geen verf is dat kan afbladderen.

Veelzijdig

Mocht je toch geen afscheid kunnen nemen van je houten kozijnen, dan is het misschien nog wel het meest overtuigend dat kunststof er helemaal niet uit hoeft te zien als plastic of iets dergelijks. Kunststof kozijnen komen er letterlijk in alle maten en kleuren. Je kan zelfs kunstof kozijnen met een houtstructuur kiezen, waardoor ze eruit zien als jouw geliefde houten kozijnen, maar wel alle voordelen met zich meedragen als kunststof kozijnen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *