gevel-als-nieuw

3 manieren om jouw gevels als nieuw te krijgen

Posted by

Zie jij elke keer bij thuiskomst weer de staat van jouw gevels met droevige ogen aan? Is jouw muur ondertussen een doek geworden voor graffiti kunstenaars in de omgeving of zie je de natuur jouw muur claimen? In dit artikel vind je drie oplossingen die jouw gevel er weer als nieuw uit te laten zien.

1. Begin met een goede reiniging

Hoewel voorkomen beter is dan genezen, zal er toch eerst een nieuw blank canvas van de gevel gemaakt moeten worden. Investeer in goede reinigingsmaterialen om ervoor te zorgen dat jouw muur er weer netjes bijstaat. Voor elk probleem zijn tegenwoordig producten gemaakt die het schoonmaken ervan makkelijker maken. Is jouw muur bijvoorbeeld meer groen dan baksteenkleur? Koop dan sowieso een groene aanslag verwijderaar om je te helpen bij de schoonmaak, want met een simpel sopje krijg je dit helaas niet weg. Ook voor graffiti, vet en olie, kalk, roet en ander vuil zijn goedwerkende verwijderaars te vinden die absoluut niet slecht voor het milieu hoeven te zijn. Als je jouw muur dan schoon hebt gemaakt, is het tijd voor de volgende stap.

2. Voorkom schade en maak het jezelf makkelijk

Om ervoor te zorgen dat je niet weer hoeft te staan zwoegen op het schoonmaken van je muur, kun je jouw muur impregneren. Dit klinkt ingewikkelder dan het is, dus wees niet bang, want hiermee voorkom je jezelf op de lange termijn heel veel werk. Het impregneren van je gevel helpt bij het voorkomen van vochtschade die gevels oplopen door de zure regen waar het helaas mee te maken krijgt. Het voorkomen van vochtschade voorkomt ook energieverlies in huis, waardoor het dus een win/win is. Voor het impregneren van jouw gevel hoef je niet meteen een professional in huis te halen. Kijk je bijvoorbeeld bij Zinka gevelbescherming dan zie je dat er één specifieke manier is waarop iedereen gemakkelijk muren kan impregneren. Door impregneercreme te gebruiken, in tegenstelling tot impregneervloeistof, zie je goed over welke stukken je al bent gegaan en waar je nog langs moet. Dit cremelaagje helpt je dus bij het aanbrengen van het impregneermiddel en trekt vervolgens in de muur, waardoor je er niks meer van terugziet. Zo zal jouw gevel geen vocht meer innemen, maar juist afstoten en is deze beschermd tegen vochtschade. Impregneercremes kunnen ook gebruikt worden om het schoonmaken van graffiti te versimpelen, omdat de verf van de graffiti niet meer in het steen zal trekken. Hoe eerder je jouw muren impregneert, hoe langer en hoe meer je kan genieten van de nette uitstraling die heet heeft.

3. De kleurrijke helper

Een extra manier om ervoor te zorgen dat jouw muur geen vocht zal opnemen, is het beschilderen van de muur. Koop hiervoor een goede muurverf met vochtwerende kwaliteiten. Houd er wel rekening mee dat niet elke gemeente toestaat dat je de gevels verft, dus controleer van te voren bij jouw gemeente wat jouw mogelijkheden zijn. Mag je jouw gevel verven dan kun je kiezen voor een mooie kleur of juist een strak witte verf, waardoor je jouw muur van extra bescherming voorziet. Daarnaast hoef je je hierdoor ook geen zorgen te maken over verkleuring van het steen, omdat je er simpelweg met dezelfde verf (of een andere tint) overheen kan verven als de natuur de muur aantast. En zo zorg jij ervoor dat jouw muur geen doorn meer is in je oog.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *