De kosten van kunststof kozijnen

kunststof kozijnen prijzenMocht u een relatief oude woning hebben, dan beschikt u waarschijnlijk over evenzo oude kozijnen. Door de tijd heen kan er verval optreden in deze kozijnen en zijn deze aan vervanging toe. Ook kan het om isolerende redenen goed zijn oude kozijnen te vervangen door nieuwe, of simpelweg door een kwestie van smaak. Kozijnen van kunststof zijn in dergelijke gevallen ideaal als vervanging voor uw oude kozijnen.

Voordelen kunststof kozijnen

Kozijnen van kunststof hebben een flink aantal voordelen ten opzichte van uw oude kozijnen. Allereerst zorgt een nieuw kozijn voor een sterk verbetering van het aangezicht van uw woning. Kunststof kozijnen zijn kwalitatief van aard en geven een erg mooi resultaat op uw woning. Bovendien zijn kozijnen gemaakt van kunststof onderhoudsvriendelijk. Dit betekent dat een investering in kunststof kozijnen zich dubbel en dwars uitbetaalt. U heeft relatief weinig onderhoud aan kunststof kozijnen, waardoor deze een lange tijd meegaan. Verder zijn kunststof kozijnen veruit de goedkoopste optie wanneer u nieuwe kozijnen wilt plaatsen, in vergelijking met kozijnen van hout of aluminium.

Verschillende opties, verschillende kosten

Wanneer u besluit om uw oude kozijnen te vervangen door kozijnen van kunststof, dan kunt u uit in principe uit drie verschillende opties kiezen die ook drie verschillende kostenplaatjes met zich meebrengen. De opbouw van de kosten van kunststof kozijnen zit ‘m bovendien uit vier verschillende posten, namelijk sloopwerk van de oude kozijnen, montage van de nieuwe kunststof kozijnen, arbeidskosten en materiaalkosten.

Herstel

Wanneer u reeds over kunststof kozijnen beschikken die desondanks aan vernieuwing toe zijn als gevolg van beschadiging, dan is de meest voordelige optie uw kozijnen te herstellen. Een gespecialiseerde monteur kan voor een gemiddelde kostprijs per uur van circa 150 euro de beschadigingen in uw kozijnen herstellen. Dit is een stuk voordeliger dan het vervangen van het gehele kozijn.

Vervangen

Wanneer de beschadiging aan uw kozijnen te groot is of omdat u simpelweg toe bent aan geheel nieuw kozijnen, dan kunt u uw oude geheel laten vervangen door kunststof kozijnen. Afhankelijk van uw specifieke wensen en de specialist die u inschakelt kan de kostprijs voor een dergelijke vervanging van oude kozijnen door kunststof kozijnen variëren van ruim 600 tot ruim 1.200 euro. Hierbij is het met name van belang over welk type raam uw woning beschikt. In de regel zijn kunststof kozijnen voor bijvoorbeeld kiepramen duurder dan vaste ramen.

Luxe aanpak

Het aanbrengen van kunststof kozijnen kan zo luxe als u zelf wilt. Als u de lichtinval in uw woning wilt vergroten, dan kunt u onder meer kiezen voor kunststof kozijnen in de vorm van schuifpuien of andere grote deurwerken. Vanzelfsprekend loopt de kostprijs van dergelijke aanpassingen aan uw woning ook hoger op, van circa 2.000 tot 4.000 euro.

Meer weten over kunststof kozijnen of de prijzen daarvan voor uw situatie? Kampman Kozijnen uit Amersfoort staat voor u klaar.