Besparen met HR+++ glas

HR +++ GlasSommige woningen beschikken over enkel glas, andere over dubbelglas, maar steeds meer woningen gaan over triple glas. Triple glas staat beter bekend als HR+++ glas en geniet vele voordelen ten opzichte van de andere typen glas voor in het kozijn. Wanneer u uw kozijnen wilt vervangen, of wanneer u alleen het glas in uw kozijnen wilt vervangen, in beide gevallen kan de keuze voor HR+++ een erg voordelige zijn.

Praktische voordelen HR+++ glas

De keuze voor HR+++ glas in uw kozijnen heeft enkele praktische voordelen. Allereerst zorgt HR+++ glas voor een betere isolatie van uw ramen. Zodoende blijft de warmte die in huis stookt beter bewaard en komt kou van buiten moeilijker binnen. Op deze manier bespaart u flink op uw energierekening. Ook stoot u als gevolg van minder stoken ook minder CO2 uit, wat ten goede komt van het milieu. Bovendien is HR+++ om deze genoemde redenen ook nog eens voordelig. Niet alleen uw energierekening kan omlaag, ook de investeringskosten voor de aanleg van HR+++ glas in uw kozijnen kunt u omlaag brengen aan de hand van subsidies. De overheid zet in op de reductie van de CO2-uitstoot en stimuleert daarom maatregelen die mensen nemen om hun woningen zoveel mogelijk energieneutraal te maken. Subsidies kunnen daarom oplopen tot wel 20 procent van de investeringskosten van energiezuinige maatregelen.

Rendement

Het rendement dat u verkrijgt door bijvoorbeeld enkel glas in uw kozijnen te vervangen met HR+++ glas is ook voordelig. U kunt de besparing die u maakt met het vervangen van uw kozijnen vergelijken met een rendement van circa 5 procent op uw spaarrekening. Bovendien verhoogt u het rendement van uw woning. De verkoopwaarde van uw woning zal stijgen als gevolg van maatregelen die u neemt om de woning meer energieneutraal te maken. Hier gaat een verminderde verkooptijd mee gepaard, waardoor uw energiezuinige woningen relatief sneller verkocht zal worden dan minder energiezuinige woningen. Het verbeterde energielabel van uw woning bepaalt beide effecten in sterke mate.

Onderhoudskosten

Het vervangen van uw huidige kozijnen met kunststof kozijnen of PVC ramen met HR+++ glas is een goede mogelijkheid om de onderhoudskosten aan uw woning sterk omlaag te brengen. De combinatie van beide maatregelen staat bekend als onderhoudsvriendelijk en sterk bestand tegen verwering en andere nadelige effecten van bijvoorbeeld wisselende weersomstandigheden. Omdat uw kozijnen met HR+++ glas langer meegaan, bespaart u een flinke som aan toekomstige onderhoudskosten door vele jaren heen.

Aanvullende maatregelen

De aanleg van HR+++ glas in uw woning is uitermate geschikt voor aanvullende maatregelen die uw woning energiezuiniger kunnen maken. De keuze voor HR+++ glas biedt daarmee een lage drempel voor andere aanpassingen aan uw huis die uw energierekening omlaag brengen en in aanmerking komen voor bijvoorbeeld subsidies van de overheid, zoals ventilatieroosters.

Meer weten over HR +++ glas en de mogelijkheden voor uw situatie? Ga dan naar de website van Redeco.nl. Hier vind u meer informatie en kunt u in contact komen met een erkende vakman.