Zonneschermen kopen, waar moet ik op letten?

Zonneschermen kopen
Een ander woord voor een zonnescherm is een zonwering. Dit wordt veelal aan de buitenzijde van de gevel opgehangen, zodat het de warmte en het licht van de zon kan afweren. Met behulp van een zonnescherm heeft u nooit meer last van de zon en kunt u in de zomers genieten van een koele woning. Er zijn echter vele opties voor een zonnescherm en waar moet u precies op letten? Wat past echt bij uw wensen en bij uw woning?

Verschillende zonweringen

Voor u weet waar u op moet letten, moet u eerst weten welke soorten zonweringen er allemaal zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld markiezen in de omloop. Deze vorm van zonwering bestaat al ruim 150 jaar en is zeer effectief. Aan de voor en zijkant zijn ze namelijk bekleed met stof. Het frame bestaat uit minimaal vier houten en of aluminium raamwerken in de vorm van een u. Deze worden bevestigd met scharnieren. Ook is er een uitvalscherm, beter bekend als een vensterzonwering. Vaak is hij gemaakt van een kap met ene doekbuis, waar het doek omheen zit. Door 2 armen wordt het doek tot meer dan 90 graden uitgerold. Een soort gelijke vorm van een uitvalscherm is een knikarmscherm, hoewel deze voor meer schaduw zorgt. Een knikarmscherm kan bijvoorbeeld uw terras in de schaduw zetten. De armen kunnen buigen, waardoor ze gemakkelijk zijn op te rollen en toch veruit kunnen staan. Als laatste is er een screen. Dit is een verticale zonwering. Het doel zit in een gesloten kast en is om een rol heen gewikkeld. U kunt hierdoor heen kijken.

Waar moet u op letten?

Het is belangrijk dat u weet waar u uw zonwering voor wilt gebruiken. Wilt u alleen uw woning in de schaduw? Dan heeft u geen knikarmscherm nodig. Wilt u echter ook een terras in de schaduw, dan kunt u wel een knikarmscherm gebruiken. Verder is het belangrijk wat uw budget is. Sommige soorten zonneschermen zijn duurder dan andere. Ook kan het zijn dat er maatwerk aan te pas moet komen of dat u een speciaal doek nodig heeft. Let ook op de veiligheid en brandwerendheid. Een ander belangrijk iets is nog de uitstraling. Staat de zonwering wel goed bij uw huis? Kunt u indien nodig uw woning schilderen en staat de zonwering dan nog? Verder moet u kijken naar de bediening. Sommige zonweringen zijn te bedienen met de hand en moet u omlaag draaien, terwijl sommigen ook gewoon een knopje op de muur hebben of zelfs een afstandsbediening. Vergeet ook zeker niet te informeren naar de garantie, voor als hij het binnen een bepaalde tijd niet meer doet. Gemiddeld zit er 5 jaar garantie op een zonnewering.

Bespaar door te vergelijken

Indien u een zonnescherm overweegt dan is het verstandig om meerdere offertes aan te vragen bij leveranciers. Via de website Zonwering Expert vraagt u binnen twee minuten vrijblijvend meerdere offertes aan. Op die manier krijgt u een goed beeld van de prijzen en mogelijkheden.