Voordelen van PVC ramen

PVC RamenUw woning kan beschikken over ramen die reeds sinds het begin aangebracht zijn. Hierdoor kunnen de ramen aan vervanging toe zijn. Hout kan bijvoorbeeld gaan rotten, of door verwering kan verval of aanslag optreden in uw ramen. Ook kan uw smaak veranderen en wenst u een aanpassing te doen aan uw ramen. De laatste jaren is de toepassing van PVC in ramen sterk gegroeid in populariteit. Er zijn veel mogelijkheden om uw ramen van PVC te voorzien en hiermee een flinke verbetering toe te passen aan uw woning. Handig is om eens contact op te nemen met een vakman via C-T-B.be. Zij kunnen u ook meer vertellen over de diverse opties.

Vormen van PVC

Toen PVC net op de markt kwam, werd het materiaal nog niet sterk serieus genomen. Mensen vonden het materiaal nog niet erg mooi, in ieder geval niet ten opzichte van materialen als hout. Tegenwoordig is dat wel anders. Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun oude ramen te vervangen met PVC ramen. Ook bij het renoveren van woningen werd er steeds vaker gekozen voor PVC ramen. PVC staat voor polyvinylchloride en staat bekend om de vele maten en kleuren waarin het beschikbaar is.

Duurzaamheid en onderhoud

De grote voordelen van PVC ramen zitten in de duurzaamheid en de mate van onderhoud van het materiaal. Omdat PVC goed af te breken is, valt het relatief eenvoudig te recyclen. Hergebruik van PVC zorgt ervoor dat het een duurzame keuze is ten opzichte van hout en aluminium. Bovendien zijn PVC ramen vrij eenvoudig te onderhouden. Met relatief weinig moeite kunnen PVC ramen beschermd worden tegen verwering, rotting en andere processen die de levensduur van ramen verkorten. Hierdoor gaan PVC ramen relatief lang mee, bespaart u kosten en wordt het milieu minder zwaar belast.

Kosten

De kosten voor PVC ramen liggen relatief laag, vooral als je deze vergelijkt met die voor hout en aluminium. Hierdoor is zowel de aanleg als vervanging van kozijnen op basis van PVC een laagdrempelige aanpassing aan uw woning. Doordat het materiaal bovendien duurzaam en onderhoudsvriendelijk is, haalt u een investering in PVC ramen er al gauw uit. U bent voor langere tijd voorzien van kwalitatief sterke ramen en bespaart op de lange termijn veel onderhoudskosten.

Varianten

Hoewel kunststof niet gemakkelijk over te schilderen is, heeft het wel degelijk de eigenschap om bewerkbaar te zijn. PVC komt in allerlei vormen, maten en kleuren. Hierdoor is er voor iedere woning een geschikte oplossing te vinden als het gaat om PVC ramen. Ook kunt u voordelen andere materialen als het gaat om uiterlijke waarde toepassen op PVC ramen. Zo zijn er PVC ramen te vinden met houtnerf en andere natuurlijke bewerkingen die uw ramen een fris, nieuw uiterlijk geven. Daarnaast is het profiel van PVC eveneens goed te bewerken, zodat u kunt variƫren tussen gladde PVC ramen of andere vormen.